Breedband

Ben je binnenkort van plan om als wandelliefhebber een bezoek aan Oisterwijk te brengen? Dan is het natuurlijk handig om de leukste plekken daar te bezoeken. Maar wat zijn dan de echte hoogtepunten van iedere wandeltocht in Oisterwijk? Dat lees je in dit artikel.

De prachtige herenhuizen bij De Lind

Ben je het type dat groot fan is van gebouwen en dan met name oude architectuur? Dan is het zeker geen slecht idee om De Lind te bezoeken. Dit was een voormalige marktplaats in Oisterwijk en is nu een beschermd stadsgezicht. Je vindt er onder meer prachtige herenhuizen die de moeite waard zijn om eens goed te bekijken. Tijdens de wandeling kun je ook de vele bedrijven in Oisterwijk eens bekijken. Er is in Oisterwijk namelijk veel bedrijvigheid en de meeste ondernemers zijn helemaal up to date met snel internet dat je onder meer kunt afsluiten bij Signetbreedband.

De prachtige natuur

Na het bekijken van de herenhuizen kun je nog even andere bezienswaardigheden onder de loep nemen. Denk aan de mooie Lindeboom, het oudste huis van Oisterwijk en, mocht je daar behoefte aan hebben, enkele prachtige kerken. Daarna is het verstandig om de natuur in te gaan, want dit is de reden waarom veel mensen naar Oisterwijk gaan.

Bezoek sowieso de prachtige Oisterwijkse Bossen en Vennen. In deze bossen is er in elk seizoen wel wat te beleven. Dus je hoeft niet per se in de dure zomerseizoenen te gaan. Ook in de winter en lente is het er geweldig en over het algemeen ook een stuk rustiger. Je vindt er vele wandelpaden voor beginnende wandelaars en ook voor meer ervaren wandelaars.

Vind je het leuk om bijzondere vogels in de natuur te spotten? Ook dan ga je plezier beleven in de Oisterwijkse Bossen, aangezien je er mooie spechten en andere interessante vogels vindt.

Ben je het type dat een bijzondere interesse voor kastelen heeft? Dan doe je er goed aan om eens een bezoek te brengen aan het van oorsprong Middeleeuwse kasteel Nemerlaer. Dit kasteel spreekt echt tot de verbeelding en is leuk voor mensen die graag vroegere tijden willen herbeleven. Je kunt het kasteel niet alleen van buitenaf bewonderen, maar ook van binnen. Neem bijvoorbeeld een drankje in het café aldaar. Ook rondom het kasteel is genoeg natuur te vinden.

Met een groep wandelen

Als je een omgeving niet goed kent, dan zie je natuurlijk veel nieuws, maar vaak mis je ook bijzondere gebieden. Om die reden is het ook aantrekkelijk om met een groep de natuur in te trekken. Natuurmonumenten in Oisterwijk regelt om de zoveel tijd leuke excursies waar je aan mee kan doen. Binnen korte tijd kom je dan veel te weten en je mist dan geen enkele highlight.